Ajánló

Lakáshitelt olcsóbban

Lehet alkudni a kamatból! A bankfiók nem piactér, nincs helye alkudozásnak... gondolják sokan teljesen jogosan, ennek ellenére azonban aki elég ügyes, annak könnyen lehet, hogy nem kell megfizetnie a teljes meghirdetett kamatot a jelzáloghitelre, a bank ugyanis "egyedi esetekben" adhat további kedvezményt. Érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, ugyanis ha megfelelően manőverezünk, akkor könnyen átcsúszhat a kérelmünk az egyedi kategóriába és máris súlyos milliókat spórolhatunk egy teljesen átlagosnak számító hitelen. Lássuk, hogy kell ezt csinálni.

A hitelajánlatokat reklámok alapján böngészők számára talán megdöbbentően hangzik, hogy akad olyan bank Magyarországon, mely a meghirdetetthez képest komoly kamatkedvezményt ad jelzáloghitel-felvevő ügyfeleinek, amennyiben azok igényt tartanak erre. A valóságban persze alig tud valaki erről a lehetőségről, így meglehetősen ritka, hogy egy ügyfél pont az erre alkalmas bankba betévedve kiharcolja magának az alacsonyabb kamatot, pedig lehetősége lenne rá.

Ha magasabb kamatkedvezményre vágyik és nem szeretné végigjárni a bankokat, míg számos kínos élmény után végre megtalálja, hogy hol nyitottak az "alkura", akkor érdemes független tanácsadóhoz fordulnia. A közvetítők a bankhoz vitt hitelvolumen miatt a szóban forgó pénzintézetnél hitelösszegtől függően akár 2 százalékpontos kamatkedvezményt is el tudnak érni.